3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Bizler, göreve gelirken, kimsesizlerin kimsesi olma iddiası ve umuduyla yola çıktık.Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, bir çok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.Vatandaşlarımızda ciddi bir bilinç oluşmaya başlamıştır. Hiç şüphe yoktur ki, daha yapılacak çok şey vardır. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir.Engelli vatandaşlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkarak çözüm konusunda büyük gayret göstermeleri, ülkemizde bu konudaki sorunların çözümüne ivme kazandırmıştır. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.

SITKI ERAT-BOR BELEDİYE BAŞKANI